Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gündemdeki konulara ilişkin olarak AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. Tarımın dövizdeki artıştan en çok etkilenen sektörlerin başında geldiğini ifade eden Pakdemirli, mazot, gübre ve tohum gibi girdiklerde bir yıl öncesine göre yüzde 50'ye varan fiyat artışları olduğunu bunun da üretim maliyetlerine ve satış fiyatlarına yansıdığını söyledi.

Bu dönemde tarımsal destek ödemelerini öne çektiklerini ve Ocak'ta 2.3 milyar lira, Şubat'ta 3 milyar lira destek ödemesinin yapıldığını anımsatan Pakdemirli, Mart ayında da destek ödemelerine devam edileceğini kaydetti. Yapılacak bu destek ödemelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağını söyleyen Pakdemirli, “İcmali tamamlanmış desteklerin hiçbirini bırakmayacağız. Martta tamamlayacağız. Mart ayında ödenecek destekleri Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacak” dedi.

Pakdemirli, süt destekleriyle ilgili de açıklamada bulunarak, "Ari işletme desteği ödemelerine 1 Mart Cuma günü başlıyoruz. 878 işletmeye 35 milyon 826 bin 395 lira ödeyeceğiz. 2018 yılı aralık ayına ilişkin süt desteğini de yine 1 Mart Cuma günü ödeyeceğiz. 243 bin üreticiye 741 bin ton çiğ süt için 95 milyon lira ödeme yapacağız” diye konuştu.

TARIMDANHABER