Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Halk Elinde Anadolu Mandası Islahı Projesi'nin devamlılığını sağlamak, ırk ıslahının daha verimi ve kaliteli yürütülebilmesini sağlamak amacıyla, İl Özel İdare ve Tavşanlı Kaymakamlığı desteği ile temin edilen 13 baş damızlık manda boğası yetiştiricilere dağıtıldı.

Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Girgin, “2013 yılında 30 mandayla başladığımız bu yolda çok şükür ki proje kapsamında 1060, Kütahya genelinde 3 bin 245 adet manda boğasına ulaştık. Türkiye'de manda başına en fazla desteği Kütahya alıyor. Bugün de 13 köye birer adet boğa teslim edilecek" diye konuştu.

Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, “Alınan 13 adet boğanın bakımı Manda Birliğimiz tarafından, takibi ise Müdürlüğümüzce yapılacak. İlimizde Manda desteği balımından 912 bin TL hakediş yapıldı. Boğa sıkıntımızın çözümü konusundaki katkılarından dolayı başta Kütahya Valimiz olmak üzere, Tavşanlı Kaymakamlığımıza, İl Özel İdaremize teşekkür ediyor, tüm çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun dileklerimi iletiyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: Kütahya Tarım İl Müdürlüğü