"Konya'ya benim ayrı bir bağım var" diyen Veysel Eroğlu, "Konya'da okudum. Konya'da kaldım. Burada çok gönül dostlarım var. O bakımdan Konya'ya hizmet etmek benim için ibadettir diyorum. Bu fuarın 16.sı yapılıyor. Bu fuara emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Geçen sene bu fuarımızı 304 bin kişi ziyaret etmiş. Bu sene ise 350 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu fuara katılan bütün şirketlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Allah halil ibrahim bereketi versin Bu fuar hem ticaret hemde tarımın gelişmesi açısından çok önemli. Tarımın önemini vurgulamak istiyorum. Konya deyince aklımıza direk Konya gelir. Konya Ovası ülkemizin tarım ihtiyacının büyük bir kısmını karşılamaktadır" sözlerini kullandı.

KONYA'YA SU GETİRDİK

Konya'da iki önemli sorun olduğunu açıklayan Eroğlu, "Ürün seçimi ve su sorunu. Konya'da su sorunu var. Su olmadan tarım olmuyor. Konya'ya su getirdiğimiz zaman ürün üretimi 4 katı artıyor. Hükümet olarak en çok tarıma destek veriyoruz. Bu yıl 14 milyar TL çiftçilerimize destek verdik. Yaptığımız yatırımların bunun içine katmıyoruz. Türkiye'de en çok yatırım yapılan yer Konya. Konya bunu hak ediyor.Konya'ya su getirerek büyük yatırımlar yaptık. Konya'ya geldiklerimde toplamda 172 müjde verdim. Bugün müjde veremeyeceğim. Çünkü komisyonda bugün ciddi çalışmalar yapıyoruz. Biz bakanlık olarak Konya'ya 2 milyar 360 milyon TL yatırımda bulunduk.

KOP Projesi rafta bekliyordu. KOP Projesi'ni raflı tozlardan alarak bizler projeyi gerçekleştirdik.KOP Projesi ile Konyamız Toroslar'ın tertemiz suyunu içecek" ifadelerini kullandı.

TARIMDANHABER