Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan DAP, GAP, KOP ve DOKAP Projeleri Kapsamındaki İllerde Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesi hibe programının 2015 yılı çalışmaları, sorunlar ve çözüm önerilerini içeren değerlendirme toplantısı, Antalya'da yapıldı.

Değerlendirme toplantısına, Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa KAYHAN, Altyapı ve Çevre İzleme Daire Başkanı Ramazan KOÇAK, TİGEM Hayvancılık Daire Başkanı Mehmet ŞAHİN, Ondokuzmayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Yusuf DEMİR, Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesinden Prof. Dr. Armağan HAYIRLI, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Yrd.Doç.Dr. H.Eylem POLAT, Çevre Şehircilik Bakanlığından Mimar Samet Parladı, Antalya-Aksu Belediyesinden İmar İşleri Müdürü Yusuf KOÇYİĞİT, Hayvancılık Genel Müdürlüğünden proje personeli ve proje illerinde görev yapan proje sorumluları katıldı.

DESTEKLERİN HEDEFİ ÜRETİMDE VERİMLİLİK VE KALİTENİN ARTMASI

Toplantı açılışında konuşan Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan; Bakanlığın üreticilere yaptığı desteklerin son derece yararlı ve önemli olduğunu ifade ederek, Bakanlık olarak hedeflerinin üretimde verimlilik ve kalitenin artırılmasını amaçladıklarını ifade etti. Özellikle kırmızı et üretiminde sürdürülen hibe programları ile mevcut et açığının kapatılmasına destek sağlanacağının altını çizen Kayhan, "Bu çerçevede tüm proje sorumluları olarak sürekli sahada üreticilerle birlikte, onların ihtiyaçları doğrultusunda görevlerimizi yapıyoruz. Hayvansal üretimi artırmak için desteklerimizi sürdürmemiz gerekiyor" dedi.

Yıllık değerlendirme çalışmaları çerçevesinde proje illerinden katılım sağlayan teknik personel, bölgelerinde yaşadıkları çeşitli sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi. Ayrıca 2016 yılı için uygulama rehberinde yapılması gereken bazı değişiklik önerileri hakkındaki görüş alış verişinde bulunuldu.

Toplantı süresince, üreticilerin uygulamada karşılaştıkları sorunları gidermek ve personeli bilgilendirmek amacı ile; Ondokuzmayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Yusuf DEMİR "hayvan barınaklarının planlanması ve bölgelere göre yapılması gerekli düzenlemeler", Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesinden Prof. Dr. Armağan HAYIRLI "damızlık düve ve buzağı yetiştiriciliği ve beslenmesi", Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Yrd.Doç.Dr. H.Eylem POLAT "hayvansal atıklar ve gübre yönetimi", Çevre Şehircilik Bakanlığından Mimar Samet Parladı "imar uygulamaları çerçevesinde köy yerleşim alanlarındaki tarımsal yapıların izin ve ruhsatlandırılması", Antalya-Aksu Belediyesinden İmar İşleri Müdürü Yusuf KOÇYİĞİT "Büyükşehir Belediyeleri alanlarındaki tarımsal yapıların izin ve ruhsat işlemleri" ve TİGEM Hayvancılık Daire Başkanı Mehmet ŞAHİN ise "TİGEM tarafından dağıtımı gerçekleştirilen damızlık erkek materyaller" hakkında detaylı bilgiler verdi.