Gül bölgesinde çok yıllık olarak yetiştirilen yağlık gül bitkisi üreticileri, 8 Nisan 2015 tarihli Bakanlar Kurulu kararına göre, 2015 yılında dekar başına 7,9 TL mazot ve 8,25 TL gübre desteği olmak üzere toplam 16 TL desteklemeden yararlanacak.

Ayrıca 2015 yılında "İyi Tarım Uygulamaları"na uygun üretim yapacak üreticilere yapılacak destekleme kalemine Isparta'da yetiştirilen gül de dahil edildi. Daha önceki yıllarda meyve, sebze ve örtüaltı olarak iki kalemden oluşan desteklemelere 3. bir kategori olan "Süs Bitkileri, Tıbbi Aromatik Bitkiler" başlığı eklenerek Isparta için spesifik ve stratejik bir ürün olan Isparta gülü de bu kategori altında desteklemeye tabi oldu.

İyi Tarım Uygulamaları yapan Süs Bitkileri, Tıbbi Aromatik Bitkiler üreticileri (Gül, Lavanta vb) 100 TL/da desteklemeden yararlanacak. Bu güne kadar mazot ve gübre desteği alan gül üreticileri İyi Tarım Uygulamaları desteği ile ikinci bir destekten de yararlanmış olacaklar. Böylece yağlık gülde dekar başına toplam 116 TL destekleme yapılacak.

Türkiye gül çiçeği üretiminde dünyada ilk sırada yer alıyor. Türkiye'de yağlık gül çiçeği sadece Isparta ve çevresinde (Göller Bölgesi) yetişiyor. Gül, Mayıs ve Haziran aylarında da hasat ediliyor. Gül çiçeğinin işlenmesinden gül yağı, gül suyu ve gül konkreti üretiliyor. Üretilen gül yağı ve gül konkretleri parfüm ve kozmetik sanayisinde kullanılan en pahalı ham madde arasında yer alıyor. Türkiye gül yağının yüzde 90'ını ve gül konkretinin de yüzde 100 'ü ihraç ediyor.

Üreticilerin gül yağı ve gül konkretleri tamamen dünya parfüm ve kozmetik sanayisinde işlem görüyor.