Tarımsal üretimi desteklemek amacıyla uygulamaya konulan 2020 yılı tarımsal destekleme kararında dekar başına verilecek gübre desteği yüzde 100 artırıldı.Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, dekar başına ödenen mazot desteğinde herhangi bir değişiklik yapılmazken, dekar başına gübre desteği; buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 8 TL’den 16 TL’ye, çeltik, kütlü pamuk, nohut, kuru fasulye, mercimek, patates, yağlık ayçiçeği, soya, dane mısır, kuru soğan, kanola, aspir, yaş çay, fındık, yem bitkileri, zeytin ve diğer ürünler için 4 TL’den 8 TL’ye çıkarıldı. Kararla ayrıca, katı organik-organomineral gübre desteği de dekar başına 10 TL’den 20 TL’ye yükseltildi.

ÇİFTÇİ DESTEKLERİN ARTIRILMASINA GELEN AŞIRI ZAMLARDAN DOLAYI SEVİNEMEDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gübre desteğinin yüzde 100 artırıldığını açıklamıştı. Ancak çiftçi gübre fiyatlarına gelen aşırı artıştan dolayı desteklerin yüzde 100 artırılmasına pek sevinememişti.

HANGİ ÜRÜNE NE KADAR GÜBRE DESTEĞİ VERİLECEK? İŞTE RESMİ GAZETEDE YAYINLANAN RAKAMLAR... 

GÜBRE DESTEĞİNDEKİ ARTIŞ 2020 YILINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Gübre desteğinde yapılan artış, 2020 yılı ekimleri için yani bu yıl çiftçiye yapılacak ödemeler bu rakamlar üzerinden yapılacak.