ÖZEL HABER

Genç çiftçi adayları, 30 bin TL hibe desteği proje başvuru sonuçlarının açıklanmasını merakla beklerken, destek verilecek proje sayısı ile ilgili gündeme gelen 'rakam' kafaları karıştırdı. Hibe desteği projesine 400 bin civarında başvuru yapılırken, iddialara göre bu projelerden sadece 15 binine destek verileceği kaydediliyor. Destek verilecek rakamın 15 binde sınırlı tutulması durumunda buradaki heyecanlı bekleyiş, yerini büyük bir hayal kırıklığına bırakacak.

BAŞVURULARIN ÇOK OLMASI, SONUÇLARIN ZAMANINDA AÇIKLANMAMASINA NEDEN OLDU

Genç çiftçiye 30 bin TL hibe desteği projesinde heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Başvuru sonuçlarının 4 Haziran'da açıklanması gerekiyordu. Ancak projeye başvuruların beklentinin çok üstünde gerçekleşmesi, proje sonuçlarının açıklanmasını geciktirdi.

ÇALIŞMALAR SON AŞAMAYA GELDİ

Alınan bilgilere göre, proje başvuruları üzerindeki incelemeler son aşamasına geldi. Sonuçların önümüzdeki hafta Bakan Çelik tarafından açıklanması bekleniyor.

HİBE DESTEĞİNDEN YARARLANACAK PROJE SAYISI KAFALARI KARIŞTIRDI

Ancak sonuçların açıklanmasıyla birlikte bazı hayal kırıklıkların yaşanması bekleniyor. Şöyle ki, 30 bin TL hibe desteği projesinden yararlanmak için 400 bin civarında başvuru oldu. Rakamın bu kadar yüksek olması buradaki beklentinin de hat safhada olduğunu gösteriyor. Ancak iddialara göre 400 bin civarındaki başvurudan sadece 15 bin projeye destek verileceği kaydediliyor.

YÜZDE 4'Ü BİLE HİBE DESTEĞİNDEN YARARLANAMAYACAK

Destek verilecek proje sayısının 15 binde sınırlı tutulması durumunda, 30 bin lira hibe desteğinden yararlanmak için başvuran genç çiftçi adaylarından yaklaşık yüzde 4'ü bu destekten yararlanacak. Geriye kalan proje sahiplerinin yüzde 96'sı ise hibe desteğinden yararlanamayacak.