Kırsal kalkınmayı artırmak için geçtiğimiz günlerde Türkiye ve AB destekli IPARD-1 projeleri kapsamında 14. çağrısını yapan TKDK, bu kapsamda yatırımcılara 121 milyon euro vermeyi hedefliyor.

KADIN VE GENÇLERE MÜJDE

Vahdet gazetesi muhabirleri Osman Akdoğan ve Selim Ercan'ın haberine göre, TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı, IPARD- 1 projesinin son çağrısında bütün yatırımcıları 11 Mayıs- 5 Haziran arası proje getirmeye davet etti. Et, süt, meyve-sebze, su ürünleri gibi alanlarda yatırımcıları destekleyeceklerini söyleyen Nazlı, "Biz pozitif ayrımcılık yaparak kadın ve genç yatırımcılara daha çok yardımcı oluyoruz. Kadınlar ve 40 yaş altı genç yatırımcılar bizden daha fazla puan alıyorlar" dedi.

HİBE ORANI YÜZDE 82'YE KADAR ÇIKIYOR

IPARD-1'in son çağrısında yatırımcılara yüzde 65'e kadar hibe verdiklerini ve her konuda yatırımcıların destekçisi olduklarını aktaran Nazlı, yatırımcıya verdikleri hibelerin yanı sıra onların finans sorununu çözmek için de çalıştıklarını ve 17 banka ile anlaşma sağladıklarını söyledi. Nazlı, yatırımcıların KDV muafiyetinden, gelir vergisinden, harçlardan, gümrük vergisi gibi birçok gider kaleminden de yararlandığını ve bunlarla birlikte yatırımcıya verilen hibelerin yüzde 82'ye kadar çıktığını kaydetti.