Kütahya Yolu Hizmet Binası toplantı salonunda düzenlenen toplantı İl Tarım ve Orman Müdürümüz Dr. Emine SEVER, Ticaret Borsası Başkanı Ömer ZEYDAN, Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Naci ERDEMLİ, Şube ve İlçe Müdürleri, Birlik ve Kooperatif Başkanları ile tarım ve hayvancılık konusunda yatırım yapmak isteyen yatırımcıların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürümüz Dr. Emine SEVER toplantıda yaptığı konuşmada;

“Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Projesi ile Bakanlığımızca, doğal kaynaklar ve çevrenin korunması dikkate alınarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması hedeflenmiştir. 

Bunların yanında kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlamak için yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesi de amaçlanmıştır.” dedi.

Kırsal kalkınma desteklerinin, kırsal alanların gelişmesi ve sosyal yapının güçlendirilmesi adına kırsalda yürütülecek yatırım projelerinin desteklenmelerini esas aldığını ifade eden İl Müdürümüz Dr. Emine SEVER, Eskişehir’de 2006 yılında başlayan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile bugüne kadar; Bireysel Sulama Desteklemesinden 1232 kişiye 23.7 Milyon TL, Makine Ekipman Desteklenmesinden 2006 kişiye 13.4 Milyon TL, Genç Çiftçi Desteklemesinden 447 Kişiye 13.4 Milyon TL, Ekonomik Yatırımlarından 242 Yatırımcıya 65.4 Milyon TL olmak üzere Toplam 116 Milyon TL hibe desteği sağlandığını belirtti.

İl Müdürümüz SEVER konuşmasının şu sözlerle sonlandırdı.

“30 Eylül 2019'a kadar sürecek olan 13. etap proje desteklerinde yüzde 50 hibe ile ‘Yarısı Sizden, Yarısı Bizden’ sloganıyla tüm üreticilerimizi, çiftçilerimizi ve yatırımcılarımızı bu desteklerden ve fırsatlardan istifade etmeye davet ediyoruz. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olması gereken çiftçiler, yatırım niteliğine göre 2 milyon 500 bin liraya kadar olan projeleri için destek alabilecek, proje başvuruları "www.tarimorman.gov.tr" adresinden yapılacaktır.

13.Etap destekleme programı kapsamında başvuruların önceki yıllara göre artmasını temenni ediyor, 13 Etap KKYDP desteklerinin ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”  dedi.

Daha sonra Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Serpil UZUN tarafından yapılan sunumda desteklemeye kimlerin başvuru yapılabileceği başvuru sahiplerinde aranılan özellikler, yatırım konuları, başvuru şekli, yatırım tutarları, yatırım süresi, müracaatlar sırasında istenen belgeler, proje hazırlanması ve yatırım konuları hakkında bilgi verildi.

Toplantı soru-cevap bölümüyle sona erdi.