Diyarbakır Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı Cevat Delil, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada; "Diyarbakır başta olmak üzere Bölge illerde mazot,gübre desteklerinin ödemeleri başlamıştır. Ülke genelindeki icra ve iflas takipleri durdurulmasına rağmen DEDAŞ çiftçilerimize Devletçe verilen desteği hesaplarımızdan çekmiştir. Koronavirüs (Covid-19) ile mücadelemizde de; özverili, fedakar, her türlü zorluğa göğüs geren tüm çiftçilerimiz üretime devam etmekte fakat önümüzde büyük bir set yığını olarak duran DEDAŞ’a devlet yetkililerimiz müdahale etmelidir" demişti. 

Bu açıklamanın ardından sevindici haber geldi. Diyarbakır Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı Cevat Delil, DEDAŞ tarafından 2019 yılı borcundan dolayı çiftçilerin kesilen mazot ve gübre desteklerinin geri iadesi için ALO 186 hattını arayabileceklerini söyledi.

Diyarbakır Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı Cevat Delil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda DEDAŞ Genel Müdürü Yaşar Arvas ile yaptıkları görüşme neticesinde 2019 yılına ait borcu olan çiftçilerin mazot ve gübre desteklerinin geri iade edileceğini belirtti.

ALO 186’yı arayın!

Delil, iadeye ilişkin ise şu paylaşımda bulundu: “Değerli çiftçilerimiz DEDAŞ’a gitmeden Alo 186 hattını arayıp, yalnız 2019 yılına ait borcum olduğundan ötürü kesilen mazot ve gübre desteğimin hesabıma iade edilmesini talep ediyorum demeniz yeterli olacaktır, DEDAŞ’a gitmenize gerek yoktur.”