Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz ERKAYA; 13. Etap Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Denizli’den 13 ekonomik yatırım projesi ile 42 kırsal ekonomik altyapı yatırımı olmak üzere toplam 55 projemiz yatırım programına alınmıştır. Bakanlığımızca uygun görülen bu projelerin hibeye esas tutarı 26.380.529,47 lira olduğunu, yatırımcılar tarafından projelerin başarıyla tamamlamaları halinde hibeye esas proje tutarlarının % 50’si hibe desteği olarak program bütçesinden karşılanacaktır.

Verilecek hibelerin hayırlı olmasını dileyen ERKAYA, 13. Etap Kırsal Kalkınma desteklerinin birçok alanı kapsadığını,  üretici gelirlerini artıran ve çeşitlendiren, tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli sanayinin gelişmesini ve yaygınlaştırılmasını esas alan projelerin yanı sıra kırsal altyapının rehabilitasyonuna yönelik projeler ile çiftçileri desteklemeyi sürdüreceklerinin altını çizdi. 

Denizlili yatırımcılar tarafından ekonomik ve kırsal altyapı yatırımları konularında 2006 yılından itibaren 166 proje uygulanmış, bugüne kadar toplam 93.193.888 lira olan yatırım tutarının 47.695.736 lirasını hibe olarak verilerek, toplamda 1.480 kişiye istihdam sağlanmıştır. Tarım ve Orman Bakanlığının bu destekleri ile Denizli’yi daha ileri noktalara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. 

Hibe desteğine hak kazanan yatırım yapacak başvuru sahiplerinin, İl Müdürlüğümüzce kendilerine yapılan bildirimi takip eden 30 gün içerisinde İl Müdürlüğümüze projeye esas dosya ve evraklarını teslim etmek zorunluluğu bulunmaktadır. Hibe sözleşmesi imzalayan yatırımcıların projelerini fiziki olarak en geç 15/11/2020 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.