Tarım ve Orman Bakanlığının hazırladığı Damızlık Koç-Teke Alımına İlişkin Uygulama Rehberi’ne göre Eskişehir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından kurulmuş olan Damızlık Koç Deposu işletmesindeki damızlık koçlardan % 50 hibe destekli olmak üzere yetiştiricilere dağıtımı yapılacak. Damızlık koç hibe desteğinden yararlanmak isteyen yetiştiriciler istenilen belgelerle birlikte 28 Mayıs 2021 tarihine kadar İlçe Müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş konu ile ilgili yaptığı açıklamada:

“Damızlık Koç-Teke Alımına İlişkin Uygulama Rehberi’ne göre İlimiz Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından kurulmuş olan Damızlık Koç Deposu işletmesindeki damızlık koçlardan ilimizdeki yetiştiricilere % 50 hibe destekli dağıtım yapılacaktır. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından 2021 yılı için belirlenen damızlık koç fiyatı 3.000 TL/baş olup yetiştiricilerimiz 1500 TL/başa kadar hibe desteğinden faydalanabilecektir.

BAŞVURULAR 28 MAYIS'A KADAR SÜRECEK

28 Mayıs 2021 tarihine kadar başvuruları sürecek olan % 50 Damızlık koç hibe desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerimiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize istenilen belgelerle birlikte müracaat etmelidirler. Başvuru esnasında İlçe Müdürlüklerimizde bulunan başvuru dilekçesi, başvuru sahibi gerçek veya tüzel kişilere ait Bakanlık Türkvet veri tabanına kayıtlı anaç koyun-keçi varlığını belgeleyen onaylı belge ve Hayvan alımına ait taahhütname doldurulacaktır. Bunlarla birlikte yetiştiricilerimiz T.C.Kimlik kartı fotokopisi ile Tüzel kişilerin yetkili kurul ve/veya organlarından aldıkları yetki kararı ile yetki verilen kişilere ait noter tasdikli imza sirkülerini yanlarında getirmelidir.

Başvurular bittikten sonraki süreçte ise Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü’ndeki Merkez Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilen listeler İlçe Müdürlüklerimiz ve İl Müdürlüğümüze ait web sayfasında yayımlanacaktır. Yayımlanan listelerde yer alan yetiştiricilerimiz % 50 Damızlık koç hibe desteklemesinden yararlanmaya hak kazanmış olacaktır.” dedi.

HİBE DESTEKLERİ YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK

Eskişehirli tüm yetiştiricilere % 50 Damızlık Koç Hibe desteklemesinin hayırlı uğurlu olmasını dileyen İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş Bakanlık tarafından verilen hibe desteklemelerinin yıl boyunca devam edeceğini belirterek çiftçilerin bu fırsatları kaçırmamaları gerektiğini ifade etti.