Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hibe destekli 136 baş damızlık koç dağıtıldı.


İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İsmail GÜRBÜZ, koç dağıtımında, hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi ile mevcut büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Gürbüz, “Hayvansal üretimde verimlilik ile kalitenin artırılması ve modern hayvancılık işletmelerinin kurulması amacıyla Doğu Anadolu (DAP), Güneydoğu Anadolu (GAP), Konya Ovası (KOP) ve Doğu Karadeniz (DOKAP) Projeleri kapsamında ve Proje kapsamındaki illerde hibe desteği programı devam etmektedir” dedi.

Müdür vekili Gürbüz, Tebliğ kapsamında, projede yer alan inşaat yatırımı konusunda, ahır, ağıl tadilatı veya yeni yapılacak kapalı ve yarı açık sistemli ahır ve ağılları kapsayacak şekilde yatırımın gerçekleşme tutarının yüzde 50'si oranında olduğunu söyledi. Gürbüz ayrıca, damızlık erkek hayvan alımı konusunda ise; damızlık boğa, damızlık koç, teke alım tutarının yüzde 80'i oranında hibe desteği uygulandığını ifade etti.

DAP kapsamında Elâzığ'da daha önce İl ve İlçe Müdürlüklerine başvuran çiftçilere 20 baş boğa ile 85 baş koç dağıtımı yapılmıştı. Bugünde başvuru sırasına göre 136 baş koç dağıtımı yapıldı.