Adıyaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda şunlar kaydedildi: "Çiğ Sütün Sözleşmeli Usulde Alım Satımına İlişkin Yönetmelik ve Genel Müdürlüğümüzün 17.08.2015 tarih ve 9536 sayılı talimatı gereğince; 2016 yılından itibaren yapılacak olan çiğ süt desteklemesinde artık sözleşmeli usulde ve soğutulmuş olarak pazarlanan sütlere destek verilecektir.

Sözleşmesiz olarak alım satımı yapılan, yürürlükteki gıda, mevzuatına uygun olmayan koşullarda veya soğutulmadan pazarlanan çiğ sütler, 2016 yılı çiğ süt destekleme uygulamalarında kapsam dışında kalarak desteklenmeyecektir. Bu kapsamda, Süt Üreticileri Birlikleri ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin kendi üyeleri adına süt işleme tesisleri ile sözleşme yapmaları gerekmektedir. Yapılan bu sözleşmeler noter ve/veya İl/İlçe Müdürlüğü onayı ile yapılabilecektir.

Birliklerin süt işleme tesisleri yapmış oldukları sözleşmelerin süt kayıt sistemine girişlerinin yapılabilmesi için, sözleşmelerin en geç 12 Şubat 2016 tarihine kadar İl ve İlçe Müdürlüklerine bildirmeleri gerekmektedir."