Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bireysel Sulama Sistemleri Projesi Hibe Sözleşmesi" düzenlenen törenle imzalandı.

GAZİANTEP PROJESİ KABUL EDİLEN İLLER SIRALAMASINDA ÜÇÜNCÜ 

Proje hakkında bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, 2019 yılında 1040 çiftçinin projeden yararlanmak için müracaat ettiğini, 947 çiftçinin projesinin kabul edildiğini ve çiftçilere ödenecek hibe tutarının 26 milyon 212 bin TL olduğunu kaydetti. Karayılan, 3845 parsel ve 65 bin 793 dekar alanın sulanmasının öngörüldüğü projede, Gaziantep'in projesi kabul edilen iller sıralamasında üçüncü, ekili – dikili alanları açısında değerlendirildiğinde birinci sırada olduğunu ifade etti.

ELLE TUTULUR BİR PROJENİZ VARSA MUTLAKA DESTEKLENMİŞTİR

Gaziantep Valisi Davut Gül yaptığı konuşmada; "Değerli çiftçilerimiz bugün güzel bir etkinliğe şahitlik ediyoruz. Öncelikle bu projeye emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Hibelerin verilmesi ve bu teklif çağrısının açılması çok önemli. Ama bu projeden hakkıyla yararlanmak çok daha önemli. Şu anda Gaziantep Türkiye'de hibelerde en fazla pay alan ikinci il konumunda. Müracaat edenlerin yüzde 95'i hibe almaya hak kazandı. Bu şu anlama geliyor. Yani, iyi ve elle tutulur bir projeniz varsa mutlaka desteklenmiştir" diye konuştu. Projenin önemli birtarafının da Gaziantep'e, çiftçiler ve tarım aracılığıyla 52 milyon 424 bin TL yatırım yapılması olduğunu vurgulayan Vali Gül "Devletimizin çiftçilerimize yapmış olduğu bu hibe desteğinin hayırlı ve uğurlu olmasını diyorum" dedi. Tören, imzaların atılması ve hibe alan çiftçilerin hibe çeklerinin verilmesinin ardından sona erdi.