Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Bartın teşkilatının 31 Mart yerel seçimleri için hazırladığı proje tanıtım toplantısı için Bartın'a gitti. Bartın Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçinin girdi maliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tarımsal destek ödemelerine devam edeceklerini söyleyen Pakdemirli, “Geçmişe yönelik hiçbir destek ödemesi bırakmayacağız” dedi.

Üreticinin zor bir dönemde olduğunu kaydeden Pakdemirli, şunları kaydetti: “Döviz kurları arttı. Allah'a şükür bunun etkilerini geri aldık ve geçiyor. Ama bakanlığımızın ilk aylarında 7.5 lirayı gördük. Bir operasyon geçirdik. Üreticilerimize sorunlarını biliyoruz dedim. Yeni yıla varmadan da dövizdeki düşüşle beraber biraz rahatladık. Ama gübre de geçen seneye göre yüzde 60 ve yem de yüzde 40 daha fazla girdi maliyeti var.

Bunları da inşallah hem sektörle konuşarak sizleri rahatlatmaya fiyatları geri çekmeye çalışıyoruz. Bunu tarım kooperatiflerimizle yüzde 20, 25 geri alabildik. Bir taraftan da üreticilerimizi rahatlatmak için geçen yıldan kalan destek ödemelerini hızlı şekilde ödemeye başladık. Bunun için ocak ayında 2,3 milyar lira destek ödemesi yaptık. Şubat ayındaki ödeme tutarımız 3 milyar lira. Mart ayında da çalışmalarımız de ediyor. Geçmişe yönelik hiçbir destek ödemesi bırakmayacağız. Hayırlı olsun”

TARIMDANHABER