Yetiştiricinin aylardır beklediği buzağı destekleri nihayet ödeniyor. Buzağı destek ödemeleri, 24 ve 31 Ocak tarihlerinde TC Kimlik numaralarına göre ödenecek. Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ödemelerle ilgili olarak bugün bir açıklama yapması bekleniyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, buzağı destek ödemelerine yönelik bütün işlemler tamamlandı. 2018/2 dönem buzağı destek ödemeleri Cuma günü ödenmeye başlanıyor. Buzağı destek ödemelerinin TC Kimlik numaralarının son rakamına göre 24 Ocak ile 31 Ocak tarihlerinde yapılması planlanıyor.  

ÜZERİNDE ÇALIŞILAN ÖDEME PLANI 

Ödeme planında bir değişiklik olmazsa TC Kimlik numarasının son rakamı 0-2 ile biten yetiştiricilere 24 Ocak’ta saat 18.00’den sonra, 4,6,8 ile biten yetiştiricilere ise 31 Ocak saat 18.00’den sonra hesaplarına yatırılacak. 

BUZAĞI DESTEK ÖDEMELERİNİN ÖDENEĞİ GEÇEN HAFTA ÇIKMIŞTI 

Buzağı destek ödemelerine yönelik ödenek, Hazine ve Maliye Bakanlığından geçen hafta çıkmıştı. Hayvancılık Genel Müdürlüğü bir haftadır ödemelere yönelik iş ve işlemleri yürütüyordu. 

BAKANDAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bugün konuyla ilgili olarak bir açıklama yapması bekleniyor.

YETİŞTİRİCİNİN TEPKİSİNİ ÇEKİYORDU 

Aylardır ödemenin yapılmaması bir belirsizliğe neden olurken, ödemelerdeki gecikmenin nedeniyle ilgili Bakanlıktan bir açıklama yapılmaması da yetiştiricinin tepkisini çekiyordu.