GAP İdaresi  ‘2019 Yılı Tarımsal Üretimin Desteklenmesi Programı kapsamında Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından ortaklaşa yürütülecek 4 projeyi destekleme kararı aldı. Söz konusu desteklerle ilgili yazılı açıklama yapan Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, “Desteklemeyi hak kazanan birinci projemiz 180 adet Küçükbaş Otomatik Süt Sağım Makinesi.  Proje tutarı 375 bin TL. İkinci proje 60 adet 2 odalı, Güneş Panelli Yayla Çadırı,  proje tutarı ise 391 bin TL olarak belirlendi. Üçüncü proje 4 adet Seyyar Küçükbaş Hayvan Banyoluğu, proje tutarı ise 245 bin TL” ifadelerini kullandı.

ÜLKE HAYVANCILIĞI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Türkman, 3 projenin dışında başka projelerinin de olduğunu belirterek, “Dördüncü projemiz ise ihalesi 17.07.2019 tarihinde yani yarın yapılacak. Proje Gaziantep Valiliğince 13 adet merada Güneş Paneli ile çalışan Su Kuyusu ve Sulak Projesi’dir. Projenin toplam tutarı 1 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. 4 projenin toplam tutarı ise 2 milyon 511 bin TL’dir. Projelerin Gaziantep Hayvancılığına ve Birlik üyelerimize hayırlı olmasını dileriz. Süt İşleme Tesisi Projemizin ilk etabının onaylanması için çalışmalarımız devam ediyor, ayrıca Yün İşleme Tesisi Proje yazılım etabı da tamamlanmak üzere. Biz; Ülkemiz için, Gaziantep için, üyelerimiz için proje üretmeye, sorunlarına çözüm aramaya devam edeceğiz’’ dedi.

PROJEYE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ 

Konuşmasının devamında Türkman, şunları kaydetti: ‘’Bu projelerin hazırlanmasında bizlere katkı sağlayan başta Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürümüz Mehmet Karayılan’a, İl Müdür Yardımcıları Nihat Deme ve Mustafa İlmeç’e, Yavuzeli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gürbüz’e, Araban İlçe Tarım ve Orman Müdürü  Kerim Yavuz’a, Birlik Müdürümüz  Ahmet Boyno’ya, Birlik Teknik Personelimiz Gamze Bani Babacan’a, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Sedat Gökoğlu’na, Ziraat  Mühendisi Eda Erdoğdu’ya ve Ziraat Teknisyeni Aysel Eskici’ye teşekkür ediyorum’’.