Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülmekte olan GAP-DAP-KOP ve DOKAP Projeleri kapsamında yüzde 80 hibeli Damızlık Boğalar, İl Müdürlüğü ve Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından çiftçilere dağıtıldı.

Boğalar, Bursa Karacabey, Elazığ, Muş, Bingöl ilinden seçilerek getirildi. Dağıtım İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Düzağaç Kampüsünde yapıldı.

Düzenlenen dağıtım törenine Vali Yardımcısı Numan Tahir ŞİMŞEK, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Vahap ŞİMŞEK ve Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan KOÇ katıldı.

Dağıtım müracaatta bulunan hayvan yetiştiricileri huzurunda kulak küpe numaralarının kura ile belirlenmesi ile gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014-2018 yılları arasında, Doğu Anadolu Projesi (DAP), Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Konya Ovası Projesi (KOP) ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamındaki illerde damızlık, koç, boğa ve teke alımında yüzde 80, yeni kurulacak hayvancılık işletmelerinde yüzde 50 hibe desteği programları uyguluyor.