Başbakan Ahmet Davutoğlu, Büyük Anadolu Oteli'nde, Türkiye Ziraat Odaları Birliği 26'ncı Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, bu seneki 10 milyar liralık tarımsal desteğin şu ana kadar 5,1 milyar lirasının ödendiğini belirtti. Davutoğlu, "Dün imzaladığım kararnameyle, bugün itibarıyla 1.3 milyar tarımsal destek daha bugünlerde çiftçilerimize ödenecek. Dolayısıyla toplamda 10 milyar Türk Lirası'nın, 6.4 milyar Türk Lirası, mayıs ayı sonuna kadar ödenmiş olacak. Yıl boyunca vereceğimiz tarımsal desteğin yüzde 64'ü ödenmiş olacak. Helali hoş olsun. Allah bereketli kılsın" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Isparta'da afet sebebiyle zarar görenlere de ödenmek üzere 30 milyon Türk Lirasının acilen gönderildiğini belirtti. Başbakan Davutoğlu, "Dün gece bir müjdeyi de, dün akşam mitinglerden döndüğümüzde gece yarısı imzaladım. Isparta'da afet sebebiyle zarar görenlere ödenmek üzere 30 milyon Türk Lirası acilen Isparta'ya gönderilmiştir dün gece" dedi.

Bir taraftan miting yaparken diğer taraftan gözünün Türkiye'nin her yerinde olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bir tarım afeti yaşamış, doğal afet yaşamış yer yok ki acil afet yardımından hemen istifade etmemiş olsun. Varsa bize bildireceksiniz, hele hele bu bahar günlerinde, tam da büyük bir berekete hazırlanırken nerede bir afet varsa orada çiftçilerimizin yanında olacağız" dedi.