Bakanı Yıldız, "Biz çiftçimize 11 milyar liraya yakın her yıl 19 kalemde tarımsal destek veriyoruz. Bunların hepsini tek kalemde birleştirdik. Bunların içinde mazot desteği de var" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Nevşehir'in Avanos ilçesinde seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada partililere hitap etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun seçim vaatlerini ciddiye almadığını belirten Yıldız, "Biz çiftçimize 11 milyar liraya yakın her yıl 19 kalemde tarımsal destek veriyoruz. Bunların hepsini tek kalemde birleştirdik. Bunların içinde mazot desteği de var. Biz mazotlardan geçen yıl 46 milyar lira vergi topladık. Bunu Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a varıncaya kadar okul, yol, köprü, hastane, sağlık ocakları, adalet sarayları yapmak için harcadık. 'Yok ben bundan sonra bunları harcamayacağım' diyorsanız bu sefer de onun hesabını vermeniz lazım. Bu işler öyle oturduğunuz yerden çayınızı, kahvenizi içerek atmakla, tutmakla olmuyor. Biz ciddi bir iş yapıyoruz. Biz kuruşun hesabını yapıyoruz. Varsa vatandaşımızın, sanayicimizin, çiftçimizin, esnafımızın lehine bir durum onu yapıyoruz” dedi.