Dünya Süt Günü dolayısıyla düzenlene etkinliğe videokonferans yöntemiyle katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "2000 yılından bu yana, her 1 Haziran'da, süt sektörünün ekonomik kalkınmaya, çiftçilere ve beslenmeye katkısını tekrar hatırlamak ve hatırlatmak için Dünya Süt Günü olarak kutlandığını söyledi.

Avrupa'da büyükbaş hayvan varlığında ikinci sırada, küçükbaş hayvan varlığında ise ilk sırada olduklarını belirten Pakdemirli, yem bitkileri destekleme mevzuatında değişikliğe gidileceğini belirterek, bu yıl yemlik soyayı destekleme kapsamına alınacağını bildirdi. Ayrıca; sorgum, sudan otu ve sorgum sudan otu melezinin destekleme birim fiyatının da arttırılacağını ifade eden Pakdemirli, 2023 yılına kadar da 2 milyon hektar araziyi daha sulamaya açarak, yetiştiricinin ihtiyacı olan kaliteli kaba yem üretim miktarını arttırmayı hedeflediklerini kaydetti. 

KOMBİNE SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİNDE İNDİRİMLİ KREDİ DEVAM EDECEK 

Bakan Pakdemirli "İnşallah bu yıl da, 4.500 baş damızlık sığır ve 22.000 baş damızlık koyun ile yetiştiricilerimizin kaliteli damızlık ihtiyaçlarını karşılayacağız. Türkiye Tarımsal Süt Üreticileri Merkez Birliği ile imzaladığımız işbirliği protokolü sayesinde meteoroloji alanında, süt üreticilerimizin akıllı tarım uygulamalarına geçişleri için işbirliği yapacağız" dedi. 

ORMAN KÖYLÜSÜNE SÜT KOYUNCULUĞU VE SIĞIRCILIĞI İÇİN 90 MİLYON LİRALIK DESTEK VERECEĞİZ

ORKÖY kapsamında orman köylülerine destek verdiklerini vurgulayan Pakdemirli "Süt Sığırcılığı Projesi kapsamında; 47 bin 370 aileye, 1,6 milyar Lira destek, Süt Koyunculuğu Projesi kapsamında ise 13 bin 135 aileye 555 milyon Lira destek verdik. İnşallah 2020 yılında da, bu projeler kapsamındaki desteklerimiz için 90 milyon liralık daha kaynak aktararak, orman köylümüzü desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.