Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın genç çiftçilere verdiği 30 bin lira hibe desteği ile arıcılığa başlayan evli ve 2 çocuk annesi 31 yaşındaki Saide Duman, Çine'de arıcılık yapan tek kadın olarak dikkat çekiyor. Erkek mesleği olarak bilinen arıcılıkta 'Ben de varım' diyen Duman, arılara anne şefkati gösteriyor.

ÇOCUKLARINI OKUTUYOR

Arıcılıktan elde ettiği gelirle çocuklarını okuttuğunu belirten Duman, “Daha önceden tarlada yevmiye ile çalışıyordum. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Genç Çiftçi Projesi yürütüldüğünü duydum. Aile bütçeme katkı sağlamak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulundum. Başvurumun onaylanmasının ardından 40 adet arılı kovan desteği aldım. Arıcılık normalde erkek işi gibi görünmektedir. Ancak arı fobim olmasına rağmen bu işi kadınların da başarabileceğini göstermek istedim. Arıcılığın püf noktalarını kursa katılarak öğrendim. Şu anda kendi işimin başındayım. Oğul arı ve bal satışından ayda ortalama 5 bin lira gelir elde ediyorum. Bu işten sağladığım gelirle iki çocuğumu okutuyorum. Arıcılık yapmaktan çok memnunum” dedi.

"KADINLAR HER İŞİ YAPAR"

Kadınların istedikleri takdirde her işi yapabileceğini belirten Duman, “Arıcılığın hiçbir zorluğu yok. Titizlik isteyen bir iş olduğu için arıcılıkta kadınların daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Ballı bir getirisi var. Tüm kadınları bu işi yapmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

TARIMDANHABER