Bolugündem.com'dan Özge Çiğre'nin haberine göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, küçükbaş hayvan sahiplerinin yararlandırılacağı desteklemelerle ilgili açıklamada bulundu. Damızlık Koyun Keçi Birliğine üyeliği bulunan küçükbaş hayvan sahiplerine 2015 yılı destelemeleri için tespit çalışmaları tamamlandığı belirtilen açıklamada, hayvan yetişticilerinin işletmelerde bulunan koyun ve keçilerinin kontrol edildiği ve desteklmelere esas sayıların belirlendiği belirtildi.

Küçükbaş hayvan yetiştiricilere her yıl hibe olarak verilen desteklemelerden faydalanabilmeleri için yetiştirici vatandaşların 2015/17 sayılı Hayvancılık Desteklemeleri Hakkındaki  Uygulama Esasları tebliğide belirtilen şartları yerine getirmelerinin zorunlu olduğu ifade edilen açıklamada ayrıca tespit çalışmaları yapılan küçükbaş hayvan sahiplerinin kendilerine sağlanan karşılıksız ve geri ödemesiz bu desteklemeden dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına memnuniyetlerini dile getirdiği kaydedildi

796 İŞLETMEYE YAKLAŞIK 2 MİLYON DESTEKLEME

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün küçükbaş hayvanlarına verilecek destekler ile ilgili yaptığı açıklamada, hayvan sahiplerinin aldıkları bu destekmelerle işletmelerindeki hayvanların yem, saman, ilaç gibi zorunlu giderlerini karşıladıkları belirtildi. Açıklamada ayrıca; “2015 yılında İlimiz genelinde 796 işletme sahibine 1 milyon 780 bin 40 TL tutarında destekleme yapılmıştır. 2016 yılı destekleme miktarları, listelerin güncellenmesinden sonra belirlenerek yetiştiricilerimize ödenecektir” denildi.