"Genç Çiftçi Projesi" kapsamında Amasya Hayvan Pazarında genç çiftçilere büyükbaş hayvan dağıtıldı. Törende konuşan Vali Salih Işık şunları kaydetti: "İlimiz önemli bir tarım ve hayvancılık potansiyeline sahip. İlimizdeki iş gücünün yüzde 44'ü tarım sektöründe istihdam ediliyor. İlgili kurumlarımızla tarım altyapımızı güçlendirmek için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bugünde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce başarıyla uygulamaya konulan Genç Çiftçi Projesi kapsamında hak sahiplerine hayvanlarını teslim edeceğiz. Ben projeleri kabul edilen çiftçilerimizi tebrik ediyor, kendilerine bol kazançlar diliyorum. Bizler ayrıca İl Özel idaremizin desteklediği bir proje ile 10 yıl içinde İlimizde 1000 dekarlık bir Amasya Elması Bahçesi kurmayı planlıyoruz. Bu çalışmaya dahil olmak isteyen çiftçilerimiz Tarım Müdürlüğümüze müracaat edebilirler. Bu çalışmayla Amasya Elması üretimini tekrar canlandırmayı ve Amasya'nın simgesi haline gelmiş bu meyvenin önceki yıllarda olduğu gibi popülerliğinin artmasını amaçlıyoruz. Bununla birlikte süt inekçiliğinde soğuk zincirin korunması ve üretilen sütün değerlendirilmesi için de çalışmalar yürütüyoruz. Bu düşüncelerle bu projelerin diğer çiftçilerimize de örmek olması temennisiyle, üreticilerimize bol kazançlar diliyorum."

Amasya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Lokman Gültekin, projenin detaylarına dair bilgiler verdi. Gültekin, “Kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik olarak yürütülen Genç Çiftçi Projesi'ne 4 bin 481 başvuru yapılmış, bunlardan 156 çiftçimizin projesi uygun görülmüştür. Hak sahiplerinden 126'sı bayan, 30'u ise erkektir. Proje kapsamında İlimizde 88 büyükbaş, 23 küçükbaş hayvan dağıtımı ile 45 bitkisel üretim projesine toplamda 4 milyon 680 bin TL hibe desteği sağlanmıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından proje kapsamında destek almaya hak kazanan genç çiftçilere büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kura yolu ile dağıtımı yapılarak, sertifikaları verildi.