İncirliova'da düzenlenen Tarım Çalıştayı'nda konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Aydın'ın gübre ve mazot desteklemesi ödenmeyen iller arasında yer almasını eleştiren oda başkanlarına tepki gösterdi. Posacı, "Öyle çok abartılacak bir durum yok. Oda başkanı arkadaşlarımız biraz heyecanlanmış. Memlekette harp var, ortalık yer yerinden oynuyor. Size el insaf diyorum. Az sabırlı olun. 3-5 gün geç kalma ile feveran yapmayın" dedi. Posacı, geçtiğimiz günlerde Tarım Bakanlığında ithalat lobisi bulunduğunu ve bu lobinin önüne bir türlü geçilemediği iddiasıyla gündeme gelmişti.

Ses Gazetesinden Emrah Dinçer'in haberine göre, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İncirliova İlçe Teşkilatı tarafından, Tarım Çalıştayı gerçekleştirildi. Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştaya AK Parti Aydın Milletvekili, MKYK Üyesi Metin Yavuz, AK Parti Aydın Milletvekili, TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Rıza Posacı, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem, Devlet Su İşleri Bölge Müdür Yardımcısı Cengiz Köse, İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, kurum müdürleri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Yönetimi ile ev sahipliği yaptığı çalıştayın açılış konuşmasını yapan AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, İncirliova'da Tarım Çalıştayı düzenleyerek bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Çalıştayda çiftçinin tarım ile ilgili sorunlarına milletvekili ve kurum müdürleri aracılığıyla hızlı bir şekilde çözüm bulmayı amaçladıklarını kaydeden Celbek, bu tür programları, yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

YAPMAYA HAZIRIZ

Belediye Başkanı Aytekin Kaya da, çalıştayın verimli olacağına inandığını belirterek, "Belediye olarak bizim üzerimize düşen bir görev varsa, yapmaya hazırız" dedi.

TARIM BÜTÇESİNİ ARTTIRDIK

Türkiye'nin tarım bütçesini 17 milyar TL'den 22 milyar TL'ye çıkardıklarını dile getiren Milletvekili Rıza Posacı ise, bununla iftihar ettiklerini ifade etti.

BÜYÜKŞEHİR'E YÜKLENDİ

Çalıştayda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden temsilci olmamasına tepki gösteren Posacı, "Artık Aydın, Büyükşehir. Büyükşehir'in de tarım dairesi var. Aslında onların da bu çorbada tuzu olması gerekiyor. Ben Büyükşehir Belediye Meclisi üyesiyken tarım komisyonundaydım. Bu görevi bıraktığımda tarım bütçesi 8 milyon liraydı, bütçenin gerçekleşme oranı personel maaşları dahil yüzde 44’tü. Geçenlerde tarım daire başkanından bütçenin 6 milyon liraya düşürüldüğünü öğrendim. Tarım kentinde, tarımın bütçesi azaltılmamalı" şeklinde konuştu.

HEDEFİNE ULAŞAMAYACAK

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yedi düvele karşı verdiği mücadeleyi, yıllar sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devam ettirdiğini belirten Posacı, Türk milletinin bir ve beraber olduğu sürece yedi düvelin hedefine ulaşamayacağını kaydetti.

MEMLEKETTE HARP VAR

Mazot ve gübre desteklemesinin yaklaşık 57 ilde çiftçiye dağıldığını ifade eden Posacı, aralarında Aydın'ın da olduğu pamukçu illerde ekim alanlarının kontrol edilmeye devam edildiğini söyledi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından desteklemenin çiftçinin hesabına yatırılacağının altını çizen Posacı, "Bana göre öyle çok abartılacak bir durum yok. Ama oda başkanı arkadaşlarımız biraz heyecanlanmış herhalde. Memlekette harp var, ortalık yer yerinden oynuyor. Size el insaf diyorum. Az sabırlı olun, memleket bizim, çiftçi bizim. Ben de çiftçiyim. 3-5 gün geç kalma ile feveran yapmayın" diye konuştu.

HİÇBİR SORUN YAŞAMAYACAĞIZ

Milletvekili Metin Yavuz da, "Çiftçinin beyan ettiği toprakların ölçüsü ile uydudan alınan rakam birbirini tutmuyor. Yüzde 20-25 civarında sapma var. Bu da boşu boşuna ödenen bir para var demektir. Hakkaniyet çerçevesinde bu durum düzeltilmeye çalışılıyor. Prim konusunda hiçbir sorun yaşamayacağız" ifadelerini kullandı. Son olarak konuşan İl Başkanı Ömer Özmen de, çalıştayın hayırlı olmasını diledi. Konuşmalarının ardından, söz alan katılımcıların tarım ve diğer konularla ilgili talep ve sorunlarını vekillere ve ilgili kurum müdürlerine iletmesi ile çalıştay sona erdi.