Genç çiftçi projesinde, sözleşmeye aykırı hayvanlar verilerek bir çok üretici mağdur edilirken, 300 koyun projesinden Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği örnek bir çalışma yaptı. Üreticiye genç çiftçi projesinde olduğu gibi istemediği hayvanlar dayatılmayarak tam aksine istediği hayvanlar verildi. Durum böyle olunca devlet imkanları yerinde kullanılırken üreticinin de yüzü gülüyor. 

Küçükbaş Hayvancılığı Geliştirme Projesi kapsamında TİGEM ile hayvanların temini ve teslimi konusunda anlaşma yapan TÜDKİYEB, bir çok İl'de olduğu gibi Gaziantep'te de hak sahiplerine dağıtılacak koyunların temini için Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'ne bu görevi verdi.

YETİŞTİRİCİNİN BEĞENMEDİĞİ HAYVANLARI VERMEDİK

Birlik Başkanı Osman Türkman yaptığı açıklamada; 'Proje kapsamında şu ana kadar Gaziantep'te 4 kişiye 742'si koyun ve 36'sı koç olmak üzere toplam 778 adet ivesi ırkı küçükbaş anaç hayvan teslim ettik. Hayvan teslimi sırasında hak sahiplerine iyi hayvan vermeye çalıştık, vermiş olduğumuz koyunların büyük kısmı gebe, hayvan seçimlerini yetiştiricilerimize yaptırdık, yetiştiricilerimizin beğenmediği hayvanları almadık, yetiştiricilerimiz beğenmiş oldukları koyunlardan şartnameye uyanları Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün tespit komisyonu nezaretinde belirleyerek hak sahiplerine teslim ettik' dedi.

GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİNDE OLDUĞU GİBİ BİZE DAYATMA YAPILMADI

300 koyun projesinden faydalanan yetiştiricilerden Ahmet Haksever yaptığı açıklamada; 1 yıl önce projeye başvuru yapmıştık, başvurumuz uygun görüldükten sonra ilk 2 yılı ödemesiz 7 yıl vadeli çok düşük bir faiz oranıyla Ziraat Bankasınca kredimiz onaylandı. Biraz geç oldu ama çok güzel koyun aldım, hayvanlarımızı kendimiz gidip seçtik, Genç Çiftçi projesi gibi bir dayatma yapılmadı, istemediğimiz hayvanlar alınmadı, bize iyi hayvan alınmasını sağlayan Birlik Başkanımız Osman Türkman'a teşekkür ederiz, bize düşen de bundan sonra ülkemiz ve kendimiz için üretmek. Bu işte emeği geçen ve sebep olan herkese teşekkür ediyorum' dedi.