Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl uygulamam genç çiftçilere devlet desteği uygulaması bu senede devam edecek. İşin olsa ekibi olarak ziyaretçilerimize pek çok kamu ve özel sektör iş ilanları aktarmakta, başvuru şartları uyan adayların bu ilanlardan haberdar etmekteyiz. Diğer yandan kendi işini oluşturmak ya da destek projeleri gibi önemli gelişmeleri de aktarmaya devam etmekteyiz. Tarımsal alanlarda çiftçilik ya da hayvancılık faaliyetlerinde bulunanlar için önemli yere sahip olan ve gün geçtikçe sayısı azalan genç çiftçilere müjdeli haber geldi.

HANGİ YAŞ ARALIĞINDA DESTEK VERİLECEK?

İlk kez 2016 yılında başlatılan proje kapsamında genç çiftçilere 18 ile 40 yaş aralığında olanlara toplamda 30 Bin Tl'ye varan destek verilecek. Toplamda 48 bin işçiye bu desteğin verilmesi planlanmakta. Destek için ayrılan bütçe ise 503 milyon olduğu açıklandı.

ÖNCEKİ YILLAR KAÇ KİŞİ YARARLANDI?

2016 yılından beridir sağlanan bu destek Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığının yürütüldüğü ve ne kadar çiftçimizin yararlandığı açıklandı. Toplamda 31 bin 456 çift 931 milyon 350 bin liralık hibe dağıtıldı. Toplam bütçenin 1 milyar 443 milyon lira olacağı belirtiliyor.

HANGİ ALANLARDA DESTEK VERİLECEK?

Büyükbaş hayvancılık,

Küçükbaş hayvancılık,

Arıcılık,

Kanatlı yetiştiriciliği,

İpek böcekçiliği,

Mantarcılık,

Kontrollü örtü altı tesisi,

Coğrafi işaretli olan gıdaların üretimi,

Tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi,

Açık alanda süs bitki yetiştiriciliği,

Meyve bahçesi,

Bağcılık,

Tesis yapımı

TARIMDANHABER