CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, TBMM’de yaptığı konuşma ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üreticiye vadeliden fakat henüz ödenmeyen desteklemeleri sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, üreticinin sorunlarını TBMM’de gündeme getirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2018 yılı buzağı desteklemesini hala tamamlamadığını ve birçok alanda olduğu gibi arıcılık ve sürü yöneticisi istihdamı, yani çoban desteklemesi ile ilgili tebliğin de henüz yayınlanmadığını belirten Ünver; “Bu yıl artan maliyetler hayvancılıkla uğraşan yetiştiricilerimizi zor durumda bırakmıştır. Her fırsatta ‘Kriz yok.’ diyen ekonomi yönetimi, eğer öyleyse yetiştiriciye ödenecek desteklemeler konusunda neden bir şey yapmıyor?” diye sordu.

İLK DÖNEM GECİKMELİ ÖDENDİ

Bakanlığın, buzağı desteklemesinde ilk dönem ödemelerini gecikmeli olarak yaptığını, ikinci dönem destekleme ödemelerini ise mayıs – temmuz aylarında yapacağını vadetmesine rağmen; bu desteklemeleri hala ödemediğini belirten CHP Karaman Milletvekili Ünver; “Tarım Bakanlığı neredeyse 2019'un sonuna gelmemize rağmen, geçen yılın buzağı desteklemelerini hâlâ tamamlamamıştır.” dedi.

DESTEKLER YETİŞTİRİCİNİN CAN SİMİDİ

TBMM’de yaptığı konuşmasında arıcılık ve sürü yöneticisi istihdam desteklerini de gündeme getiren Ünver konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Birçok desteklemede olduğu gibi geçen yıl kovan başına 10 lira olarak ödenen, bu yıl ise 15 lira olarak ödeneceği söylenen arıcılık desteklemeleri ile ilgili tebliğin mayıs ayında yayınlanması ve buna göre ödemesinin yapılması beklenen sürü yöneticisi istihdam desteği yani çoban desteğinde de herhangi bir gelişme olmamıştır. Yetiştiricilere can simidi olan bu desteklemelerden eğer vazgeçilmeyecekse ödemeleri ne zaman yapılacak?”