Genç çiftçi projesinde, çiftçinin sırtından trilyonları götürenlere, kamunun malını yağmalayanlara dokunulmazken, biz ağır cezada yargılanacağız!

Asliye ceza hâkimliğine hakkımızda açılan bir davada hâkim işlediğim suçun büyüklüğünden olsa gerek, görevsizlik kararı vererek, dosyayı Ağır Ceza Mahkemesine göndermiş. Davayı açanlarla ilgili olarak daha önce yazmıştım, adamlar utanmasalar, 'MİT TIRLARI' kapsamında bizi yargılatacaklar diye, öyle de oldu. Örgüt üyelerinin, devlet egemenliğine karşı gelenlerin, anayasal düzeni bozanların, devletin gizli sırlarını ifşa edenlerin yargılandığı mahkemede biz de yargılanacağız.

Suçumuz ne?

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde (TİGEM) görevden alınan eski Genel Müdür İsmail Şanlı'nın MİT'ten açık atamayla kuruma atadığı arkadaşının haberini yaptığımız için!

'MİT'ten açık atama' ifadesine dikkatinizi çekmek istiyorum.

Yani bu atama kesinlikle devletin yaptığı gizli bir atama veya görevlendirme değil. Devletin gizli bir görevlendirmesi olmadığı gibi TİGEM de bu atamayı gizli bir şekilde değil, göstere göstere yapmıştı. Bundan dolayı da kurumda çalışan herkes bu personelin MİT'ten geldiğini biliyor.

Kurumda herkesin hangi kurumdan geldiğini bildiği ve tamamen Şanlı'nın makamını kullanarak arkadaşına geçtiği kıyağı haber yaptığımız için Asliye Ceza Hâkimliği'ne MİT personelini ifşa etmekten dolayı dava açılmıştı.

İşte o davada işlediğim suç daha büyük olmalı ki (!) Asliye Ceza Hakimi, davanın ikinci duruşmasında görevsizlik kararı vererek dosyayı Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

Aslında bu davayı açan Şanlı ve ekibi, burada bir suç unsuru olmadığını çok iyi biliyorlar. Ancak o dönem TİGEM'in genç çiftçi projesindeki şaibeli hayvan alımlarıyla ilgili yaptığımız haberlerden dolayı kendileri çok zor durumda kalmışlardı! Hatta köşeye sıkışmışlardı!

Anlayacağınız belgeli haberler karşısında ne yapacaklarını şaşırmışlardı!

Ardahan Jandarma Komutanlığı'nın genç çiftçi projesindeki yolsuzlukla ilgili olarak geçtiğimiz ay firma ayağında yaptığı büyük operasyon, şaibeli hayvan alımlarıyla ilgili yaptığımız haberlerde ne kadar haklı olduğumuzu ortaya çıkarmıştı. Şu anda cezaevinde bulunan firma yetkilileri, 'Genç çiftçi projesini suistimal ederek, suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, örgüt faaliyeti kapsamında rüşvet almak vermek, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık' iddiasıyla yargılanıyorlar.

Olayın büyüklüğünü görüyorsunuz değil mi?

Ancak bu büyük yolsuzlukta sadece firma ayağı deşifre oldu. Daha 'TİGEM' ve 'Bakanlık' ayağına dokunulmadı bile! Pekâlâ, 'TİGEM' ve 'Bakanlık' ayağı olmadan firma böyle büyük bir yolsuzluk yapabilir mi? Daha açık söyleyeyim; birileri milyonluk rüşvetini almasa, damızlık vasfı bile olmayan, tamamen şartnameye aykırı hayvanların çiftçiye dağıtımına göz yumulur mu?

Bunun mümkün olmayacağını herkes biliyor.

Ardahan Jandarma Komutanlığının ortaya çıkardığı belgeler ortada iken nedense Bakanlık ayağı aylardır bekliyor! İşte biz bu olayın üstüne gittikçe birileri de bizim davayı sağlam bir şekilde takip ediyor!

Takip etsinler bakalım!

Jandarmanın yaptığı operasyonda yakalanan firma yetkilileriyle, ihalesiz hayvan alım sözleşmesini yapanlar, bu sözleşmenin altına imza atanlar, çiftçiye üçüncü sınıf hayvanların dağıtımını organize edenlere dokunulamazken (!) biz ise eski genel müdürün arkadaşına yaptığı kıyak atamayı haber yaptığımız için MİT Kanunu'na aykırılıktan Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacağız!

Bakalım Adalet mi kazanacak, yoksa milletin malını yağmalayanlar mı?

Bekleyip göreceğiz…