Makinenin hizmet duraklarından Ankara'nın Güdül ilçesinde kurulumunu yapan İsviçreli uzmanlar, Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, Güdül ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Yalçın, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Özgür Güven'in katıldığı bir toplantıyla makinenin kullanımını çiftçilere anlattı.

İsviçreli uzmanlardan makine ve diğer ülkelerin ürettiği yapağıların kalitesi hakkında bilgi alan Ankara Tarım İl Müdürü Bülent Korkmaz, yaptığı açıklamada Başkent Ankara'nın bir milyon 62 bin küçükbaş hayvan varlığıyla Türkiye'de sekizinci olduğunu, yapağı üretiminde 2 bin 185 ton ile Türkiye beşincisi, tiftik üretiminde ise 213 ton ile Türkiye birincisi olduğunu ifade etti.

Tiftiğin Ankara için önemli bir değer olduğunun altını çizen Korkmaz, Ankara Tarım İl Müdürlüğü olarak bu değere sahip çıktıklarını ve sekiz projede ıslah çalışması yürüttüklerini kaydetti. Daha sonra kırkım yapan yetiştiricileri de ziyaret ederek yetiştiricilere bereketli olması dileğinde bulunan Korkmaz, Türkiye tiftik üretiminin yüzde 65'nin Ankara'da gerçekleştiğini ve bu tiftiklerin yüksek kaliteli ve dünyada aranan tiftikler olduğunu belirtti.

Makine kullanımının çiftçilere gösterilmesi sırasında Korkmaz'ın İsviçreli uzmana örnek olarak getirilen yapağı ve tiftiklerin kaliteleri hakkında fikrini sorması üzerine, uzman, "Bu yapağı girdiği her yarışmayı kazanır" cevabını verdi.