Bugüne kadar sesini yetkililere duyuramayan süt üreticisi son çare olarak dijital ortamda imza kampanyası başlattı. Artan maliyetler karşısında Temmuz ayının ortasına gelinmesine rağmen Ulusal Süt Konseyi'nin bir türlü toplanmaması süt üreticisini zor durumda bıraktı.

Süt üreticisinin sesini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye duyurabilmek için başlattığı imza kampanyasında, “Sayın Başkanım, Sayın Bakanım; et ve süt üreticisi zor durumda. Nefes alacak durumumuz kalmadı" denildi.

Yerli Et ve Süt Üreticileri Yok Oluyor! Başlığı ile başlatılan imza kampanyasının gerekçesinde şu ifadeler dikkat çekti:

"Ülkemizin üreten insanları yok oluyor.

Et ve süt üreticilerinin kaçınılmaz sonu öncesi Sn.Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım Ormancılık Bakanımız Sn.Bekir Pakdemirli'ye çağrımızdır.

Sn. Başkanım, Sn. Bakanım. Et ve süt üreticisi zor durumda. Nefes alacak durumumuz kalmadı.

Bu yıl yem ve diğer maaliyetlerimiz yüzde 38 civarında arttı.

Biz bu ülkenin fedakar üreticileriyiz.

Kontrolsüz ithalat politikalarıyla üretimimiz maalesef durmak üzere ve hayvanlarımızı kesime gönderip işi bırakma noktasına kadar geldik.

Dolayısıyla yerli ve milli üretimimiz yok oluyor ve ithale mahkum oluyoruz.

Sn. Başkanım ve Sn. Bakanım süt üreticileri olarak sizden isteğimiz acilen Ulusal Süt Konseyinin toplanıp, süt alım fiyatının en az 1.90 TL olarak düzenlemesidir"


İmza kampanyasına destek vermek için TIKLAYIN...


TARIMDANHABER