Kadınların artık üretici, girişimci, işveren, istihdam sağlayan ve işinin patronu konumuna ulaştığına işaret eden Pakdemirli, "Ülkemizde istihdam edilen 4,8 milyon kişinin yüzde 41'i kadın. Türkiye'de kadınların ve erkeklerin hemen hemen eşit sayıda istihdam edildiği tek sektör, tarım sektörüdür. Tabii kadınlarımızın gücünü, fikrini ve emeğini sadece üretimde değil yönetimde de daha çok kullanmak zorundayız” ifadelerini kullandı.
Bugüne kadar projenin yürütüldüğü 10 ilin tamamına gittiğini ve çoğu kadınlardan oluşan 73 kadın kooperatifi, 10 dernek ve 271 girişimciyle buluştuklarını ifade eden Pakdemirli, şunları kaydetti; “Gururla söylemeliyiz ki bu projeyle bugüne kadar toplam bine yakın kadının eğitim almasını sağladık. İşte bizim için bu bin kadın bin hanenin geçimi demek, bin kere üretim, bin kere kalkınmak demek. Biliyoruz ki kadın eli değen her şeyin ayrı bir güzelliği, kadın tarafından yapılan her üretimin ayrı bir değeri vardır. Bu nedenle tarımın gizli mimarları ve isimsiz kahramanları olan kadınlarımızı baş tacı kılmaya devam edeceğiz.”
TARIMDANHABER
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2021, 17:13
Sizden destek istiyen yok fiyatlari bir dengeleyin sozunuzde durun artik cok komik olmaya basladiniz hasat bitti coktan hangi hasattan bahs ediyorsununuz anlamakta zorlaniyoruz z kelime oyunlari ile zamanmi kazanmaya calisiyorsunuz her sozunuzun arkasinda samimiyetsizlik var hani kuraklik destegi ne oldu hadi patates hasadimiz devam ediyor alin da bakalim adam gibi sozunde durursan saygilar size inanmak istiyor ve kendimi zorluyorum ama nafile o gunler cok uzaklarda kaldi kendin cal kendin oyna bundan sonra hic bir ciftcinin senle oynayacak durumu kalmadi