İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarınca, örtüaltı sebze yetiştiriciliği hakkında üreticilere genel bilgiler verilerek, sebze yetiştiriciliğinde sorun olan önemli hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemleri anlatıldı. Seralarda hastalık çıkışını en aza indirgemek için yapılabilecek kültürel uygulamalar üzerinde duruldu.

Ayrıca katılımcılara, Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Yönetmeliği doğrultusunda Bitki Koruma Ürünü Uygulama Yetki Belgesi eğitimi verildi. Eğitimde bitki koruma ürünleri uygulama yönetmeliği, zirai mücadele yöntemleri, pestisit formulasyon şekilleri, bunların uygulamaya hazırlanması, kalibrasyon, bitki koruma ürünü uygulamalarının çevreye, doğal dengeye, insan sağlığına etkileri konuları anlatıldı.

Son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken süreye dikkat edilmesi gerektiği vurgulanarak, uygulama yapılacak ilaçların etiketlerinin kesinlikle okunması gerektiği ve 'doğru ilacın doğru zamanda önerilen dozda' kullanılmasının mücadelede başarıyı arttıracağı belirtildi.

Kaynak: Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü