Bugün, seçim çalışmaları çerçevesinde Konya'nın ilçelerinde halkla buluşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Altınekin ilçesine bağlı Dedeler köyünde pancar sökümünde bulunan çiftçileri tarlada ziyaret etti. Bir süre çiftçilerle sohbet eden Kamalak, geçmişte kendisinin de tarlalarda pancar söktüğünü belirtti.

ÇİFTÇİNİN SORUNLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUM

Çiftçinin sorunlarını çok iyi bildiğini kaydeden Kamalak, pancar taban fiyatlarının emeklerini karşılayıp karşılamadığını sordu.

Pancar hasadının başlamasına rağmen henüz pancar taban fiyatının açıklanmadığından dert yanan çiftçiler, girdi fiyatlarının yükselmesine rağmen pancar taban fiyatlarının bu artışlara göre belirlenmediğinden dert yandı. Bunun yanında kota sorunu da yaşadıklarını ifade eden çiftçiler, şeker pancarına değer verilmediğine dikkat çektiler.

FABRİKALARI SATMAYACAĞIZ, YAPILANDIRACAĞIZ

Kamalak, şeker pancarına getirilen kotanın IMF'nin bir politikası olduğunu anımsatarak, “Biz kendi şekerimizi üretmeyeceğiz de neyi üreteceğiz?" eleştirisinde bulundu. Saadet iktidarında özelleştirme kapsamında bulunan şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamından çıkarılarak, yeniden yapılandırılacağını kaydeden Kamalak, pancar çiftçisini üretime teşvik edecek bir taban fiyat uygulamasına geçileceğini söyledi.