Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğince Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Projesi dahilinde; kadın çiftçilerimizin ve ailelerinin eğitim seviyelerinin yükseltilmesi ve modern hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla, Diyarbakır'da Bağlar ve Çınar'ın köylerinde konu uzmanlarınca çiftçi kadınlara, hayvancılık alanında eğitimler verilmeye devam ediliyor.

Kadın çiftçilere ve ailelerinin eğitim seviyelerinin yükseltilmesi ve modern hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla Çınar ilçesi Ayveri Köyü'nde 28.09.2016 tarihinde; Bağlar İlçesi Gömmetaş Köyü'nde ise 12.10.2016 tarihinde, Bağlar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Olcay Cihan'ın ve personellerinin destekleriyle kırsalda kadın eğitiminin önemine yönelik bilgilendirme toplantıları bütün hızıyla devam ediyor.

Kadın çiftçilerimizin geniş katılımı ve yoğun ilgi gösterdiği eğitim toplantılarında; bilgi, yöntem sağlamak, kaynakları daha etkin yönetebilmek, kullanabilmek, yeni teknolojileri öğretmek ve uygulatmak ile ilgili konular ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor. Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi ve GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü Hayvancılık Araştırmaları Bölümünden Uzman Eğitimci personelce, "Hayvancılıkta Üremenin Denetlenmesi", küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda "Bakım, Beslenme ve Hayvan Hastalıkları" konularında eğitim verilmeye devam ediliyor.

Diyarbakır için uygulanacak hayvancılık projesiyle, kadın çiftçilerin ve ailelerine verilen eğitimler sonucu, ildeki hayvancılık üretim potansiyeli artırılacak. Kadın çiftçilerin ve ailelerinin eğitim seviyelerinin yükseltilmesi ve modern hayvancılığın geliştirilmesiyle birlikte, kadın çiftçilerin ülke ekonomisi ve tarım sektörüne önemli katkılar sağlayacağı amaçlanıyor. Kadın çiftçilere ve ailelerine verilen eğitim ve yayım faaliyetleri programları ildeki Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğünce (KTV) ;uzun-kısa süreli kurslar, çiftçi toplantıları ve teknik gezilerin düzenlenmesi şeklinde devam edecek.