Konuyla ilgili olarak Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bakanlığımızın "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" programı kapsamında 2018 yılında uygulanmak üzere İl Müdürlüğümüz ve Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile "Kadın Eliyle Çörek Otu Yetiştiriciliği" projesi yapılmıştır. Bu proje ile kadın çitçilerimizin yeni bir ürün ile tanışması ve bölgede yaygınlaştırılması amaçlanmıştır.

Proje kapsamında, Mahmudiye İlçemizin Şerefiye Mahallesinde 12 dekar alanda çörek otu ekilişi yapılmıştır. 27 Mart 2018 tarihinde ekilişi yapılan çörek otunun hasadına kadar olan sürede İl Müdürlüğümüz ve Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzmanları tarafından takibi ve denetimi yapılmıştır. Yetiştiriciliğinin yöreye uygun olduğu görülen çörek otunun hasadında dönümünden 100-120 kg ürün alınması beklenmektedir.

İlimiz Mahmudiye İlçesi Şerefiye mahallesinde 01.08.2018 tarihinde düzenlenen tarla gününe Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan ALKAN, Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Sabri ÇAKIR ve yöre çiftçilerimiz katıldı. Tarla gününde İl Müdürümüz ve Araştırma Enstitüsü Müdürümüz çörek otu ve tarımsal yeniliklerle ilgili açıklamalarda bulundular. Çörek otu tarlasını gezen ziyaretçilere yapılan teknik bilgilendirmenin ardından kadın çiftçimizin kullandığı biçerdöverle hasat yapılarak tarla günü sona ermiştir."

TARIMDANHABER