Kadın Çiftçiler Yarışıyor 3. Bilgi ve Kültür Yarışmasının 16. etabı Muratpaşa'da yapıldı.

Yarışmaya, Antalya Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarım Şube Müdürü Bülent Yüksel, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü( Jüri Başkanı) İbrahim Irmak, Ermenek Mahalle Muhtarı Hüseyin Elmalı, Muratpaşa İlçe Müdürü Erdem Özmen, Kepez İlçe Müdürü Dr. Bilge Kaya Gözen, Döşemealtı İlçe Müdürü Dr. Funda Ayar Şensoy, Kocaş Lisesi Kurucu Müdürü Mehmet Kocaş Kurum Amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kadınların tarım sektöründe yerinin en önde olduğunu vurgulayan Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, "Eğitim çalışmalarında kadınlarımızın olmasına ağırlık veriyoruz. Çünkü kadınlarımız yeniliklere daha açıklar. İl Müdürlüğü olarak çiftçi kadınlarımızı Toprağın Sultanları olarak ilan ettik. Bu yarışmanın kaybedeni yoktur, katılan her yarışmacı dereceye girsin girmesin bizim gönlümüzün birincisidir" dedi.

Özen, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve İl Müdürlüğümüz tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenen Kadın Çiftçi Yarışmasının tüm Antalya'ya hayırlı olmasını temenni ederek, tüm yarışmacılara başarılar diledi.

6 kadın yarışmacının kıyasıya yarıştığı yarışmada 1. Melek Çoban oldu. Yarışmaya katılan Kadın Çiftçilere tarım, hayvancılık ve gıda konularında 15 soru yöneltildi. 2. Hafife Kömür olurken 3. Neriman Örgel oldu. Yarışma birincisi Melek Çoban'a 2 Bin TL, ikinci Hafife Kömür'e Bin 200 TL, üçüncü Neriman Örgel'e 800 TL'lik para ödülü verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tüm yarışmacılara Çiçek ve Termos hediye etti.

TARIMDANHABER