Samsun'da yaşayan Kemal Kuloğlu, 1 milyon 420 bin liralık Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (TKDK) hibesiyle kurduğu 120 başlık yarı açık süt sığırcılığı işletmesinde günlük 3 ton süt üretiyor.

Kuloğlu, inşaat işleriyle uğraşmaktayken TKDK desteklerinden haberdar oldu ve modern bir süt çiftliği kurma kararı aldı. Daha sonra TKDK Samsun İl Koordinatörlüğüne proje sunan Kuloğlu, toplam yatırım tutarı 3 milyon 400 bin liralık projesi için 1 milyon 420 bin lira hibe aldı.

Kuloğlu, yaptığı açıklamada, proje yapma amacının Avrupa standartlarında bir tesis kurarak bölge halkına öncülük etmek olduğunu söyledi.

TKDK'ya 2 başvuru çağrı döneminde 2 ayrı proje başvurusu yaptığını belirten Kuloğlu, ''İlk başvuruda 100 başlık sağmal kapasitesini 2. başvuruda 120 baş kapasiteye çıkardık. Bafra ilçesi Sürmeli köyünde bulunan yatırımımız Avrupa Birliği standartlarında örnek bir işletmedir. Günlük 3 ton süt üretimi yapılan tesisimizde 6 kişi istihdam ediliyor.'' dedi.

Kuloğlu, proje çağrısına çıkılmasından yatırımın tamamlanmasına kadar olan süreçte İl Koordinatörlüğü çalışanlarının çok önemli yardımları olduğunu dile getirdi. Desteklerini esirgemeyen TKDK Samsun İl Koordinatörlüğüne teşekkürlerini ileten Kuloğlu, yatırım yapmak isteyenlere bu hibelerden faydalanmaları için proje sunmaları tavsiyesinde bulundu.

TARIMDAN HABER