Iğdır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Yolcu, '1'nci Çiftçi Buluşması' konferansının açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Coğrafi konumu ve toprak yapısı itibariyle Iğdır birçok ürünün yetiştiriciliğinin yapılabilmesi açısından ülkemizin önemli bölgelerindendir. Bölgemizde işsizliğin, yoksulluğun, fakirliğin ortadan kaldırılmasına yönelik, köylerden kentlere göçü durduracak, çiftçimizin, köylümüzün yaşam standardını yükseltecek, gelir ve refah düzeyini artıracak, istihdam sağlayacak projelere çok büyük önem veriyoruz.

İlimizin ekonomisinin can damarı olarak gördüğümüz tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için çok yönlü projeler uyguluyoruz. Bu gerçekten hareketle ilimizin sahip olduğu tarım potansiyelini ekonomiye kazandırmak için özellikle kayısı, mısır, pamuk, buğday ve yonca üretiminin artırılmasına yönelik çeşitli projeler uyguluyor ve üreticilerimize büyük destekler sağlıyoruz.

PROJE ÜRETMELİYİZ

Bu vesileyle ilimizdeki yatırımcıların, Kırsal Kalkınma Programından daha fazla faydalanmaları için proje üretmesini ve ilimizdeki yatırımların artırılması için gayret göstermelerini diliyorum. Amacımız Iğdır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak tüm ekibimizle mücadele ederek siz çiftçilerimize ve tüketicilerimize en iyi şartlarda hizmet sunmaktır. Bu çalışmalarımızı yaparken başta Sayın valimiz olmak üzere, canla başla çalışan mesai arkadaşlarıma, siz muhtarlarımıza, çiftçilerimize teşekkür ediyorum”

TARIMDANHABER