Toplantıya Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, STK Başkan ve temsilcileri ile Köy Muhtarları, çiftçiler ve basın mensupları katıldı.

KAPI KAPI GEZEREK GENÇ ÇİFTÇİLERİ BİLGİLENDİRECEĞİZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut; " Bakanlığımızca genç çiftçilere yönelik başlatılan 30 bin TL hibe programı kapsamında başvurular bu gün itibari ile başlamıştır. Bu proje Bayburt için önemli bir fırsat olup, bu konuda tüm çiftçilerimizi bilgilendirmek için yoğun bir çalışma başlattık. Başvuru süresi 1 ayla sınırlı olup, bu sürede gece gündüz tüm köylerimizi gezerek gereken bilgilendirmeyi yapacağız. Her projede olduğu gibi kapı kapı gezerek sizlere bu projenin detaylarını anlatacağız. Yeter ki siz istekli olun bir şeyler yapmak isteyin. Gereken tüm yardımı sağlayacağız. Bu projenin şimdiden tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

BAŞVURU İŞLEMLERİ ZİRAAT ODASI TARAFINDAN YAPILACAK

Bayburt Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe konuşmada, Bayburt'ta konu tarım ve hayvancılık olduğunda çiftçilerin salonlara sığmadığını, yatırım yapılacak en önemli sektörün tarım ve hayvancılık olduğunu, aynı şekilde DOKAP ahır hibesi desteği için 283 başvuru yapılarak çiftçilerin üzerine düşeni yaptığını, Bayburt tarımı için taşın altına elini sokan herkesi çiftçiler olarak başlarının üzerinde taşıyacaklarını, genç çiftçi hibe desteği için başvuru işlemlerinin Ziraat Odası tarafından yapılacağını ve çiftçilere yardımcı olunacağını ifade etti.

GENÇ ÇİFTÇİLER İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş yaptığı konuşmada; "Bayburt ekonomisinde tarım ve hayvancılık çok önemli bir yere sahiptir. Genç çiftçilere yönelik başlatılan 30 bin TL hibe desteği bu anlamda çok önemli bir destektir. Özellikle köylerimizde işsiz gençlerimizin hayvancılık yapması adına çok önemli bir destektir. Bu projenin hayata geçirilmesinden dolayı Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal'a şükranlarımızı sunuyorum. Bu proje ve diğer projelerdeki gayretli çalışmalarından dolayı İl Tarım Müdürümüz ve kurum çalışanlarına da teşekkür ediyorum. " dedi.

Toplantının ikinci bölümünde Genç Çiftçi Tanıtım Sunumu Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Müdür Yarımcısı Vedat Aydoğan tarafından gerçekleştirildi. Sunumda; Genç Çiftçi Hibe desteği olarak 30 bin TL hibe verileceği, başvuruların 13 Nisan 2016 tarihinde başladığı ve bir ay sonra 12 Mayıs 2016 tarihinde sona ereceği, hayvan alımlarının TİGEM çiftliklerinden yapılacağı, başvuru işlemlerinin kolay ve anlaşılır olduğu konusunda bilgiler verilerek hibe desteğinin detayları anlatılmıştır. Katılımın yoğun olduğu toplantı soru-cevap bölümüyle tamamlandı.