Konuyla ilgili olarak Tunceli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlaması amacıyla uygulanan Genç Çiftçi Projeleri ve İlimizde organik arıcılığın yaygınlaşması amacıyla 2014 yılında başlayan KDRP kapsamında finanse edilen Organik Arıcılık Projesi ile ilgili olarak Müdürlüğümüz toplantı salonunda 18.11.2016 tarihinde İlimiz Valisi Sayın Osman KAYMAK'ın katılımıyla değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda İlimizde Genç Çiftçi Projelerinin kapsamı ve gerçekleştirilen faaliyetler ile Organik Arıcılık Projesi konularında İl Müdürümüz Sayın Orhan KAYA bilgilendirme sunumu yaptı.

İlimiz Valisi Sayın Osman KAYMAK yapmış olduğu konuşmada;" Genç Çiftçi Projeleri başta olmak üzere tarımsal konularda uygulanacak projelerin İlimizde kırsalda genç nüfusun istihdamına çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. İlimizin en önemli sorunlarından biri olan köyden kente göçün önlenmesi, tarım ve hayvancılık konusunda girişimciliğin sağlanması hususlarında, bu projelerin diğer vatandaşlarımıza örnek olmasını diliyor projeden yararlanan hak sahiplerini tebrik ediyorum." Dedi.

İl Müdürümüz Sayın Orhan KAYA yapmış olduğu sunumda; “ Bakanlığımızca Genç Çiftçi Projeleri kapsamında İlimize 132 projenin uygulanması için 3.960.000,00 TL'lik ödenek aktarılmıştır. 2016 yılında şu ana kadar Arıcılık projesinden yararlanan 34 üreticimize 1.020.000,00 TL, Seracılık projesinden yararlanan 2 üreticimize 60.000,00 TL, Kapama Meyve Bahçesi projesinden yararlanan 2 üreticimize 60.000,00 TL olmak üzere toplam 1.140.000,00 TL hibe ödemesi verildi. Ayrıca İlimizde 10 üreticimize 400 adet akkaraman ırkı koyun, 4 üreticimize 160 adet morkaraman ırkı koyun ve 3 üreticimize ise 120 adet kıl keçisi dağıtımı yapıldı. Genç çiftçi Projesinden yararlanmaya hak kazanan Büyükbaş hayvancılık projesi, ivesi ırkı koyun yetiştiriciliği ile merinos ırkı koyun yetiştiriciliği projesi sahiplerine ise 2016 yılı içerisinde hayvan teslimatlarının yapılması planlanmaktadır." Dedi.

Bunun yanı sıra İl Müdürü Orhan Kaya Organik Arıcılık projesinin de başarıyla tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirip İlimizde gerçekleştirilen tüm projelerin hayırlara vesile olmasını diledi.

Toplantı sonunda İlimizde Genç Çiftçi Projesinden yararlanan bazı hak sahiplerine Valimiz Sayın Osman KAYMAK ve İl Müdürümüz Sayın Orhan KAYA tarafından temsili hibe ödeme çeki sunuldu."