İlk hasadı yapan Iğdır Valisi Enver Ünlü, "Genç Çiftçi Projesi kapsamında projelerini hayata geçiren üreticilerimizi görüyoruz, projenin amacına ulaşmış olması bizleri çok mutlu ediyor. Kırsal alanda tarımsal faaliyetlerini devam ettirmek isteyen üreticilerimize Devletimizin desteği her geçen gün artıyor. Güçlü bir ekonomiye sahip olabilmek için tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin artırılması şart. Burada elde edilen ürünler memnuniyet verici, girişimcilerimize üretime sundukları katkılar için teşekkür ediyorum" diyerek, Çiftçimiz Öztürk AKUŞ'u tebrik etti. Çiftçimizden üretim aşamaları ile ilgili bilgiler aldıktan sonra hatıra fotoğrafı çekilerek işletmeden ayrıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu da: "Tesisteki ürün bolluğu ve başarının gözle görülür olması Genç Çiftçi Projelerinden doğru çiftçileri faydalandırdığımızı göstermektedir. Buda bizi ayrı bir mutlu etmektedir. Çiftçimize bol ve bereketli kazançlar diliyorum" dedi.

Ünlü ve Yolcu daha sonra köyde sera yetiştiriciliğinde Oba Köyünde önayak olan Çiftçimiz İzzet OVA'nın ve diğer seracılık yapan çiftçilerimizi ziyaret ettiler. Seralarda incelemeler yaparak işletmecilerle istişarelerde bulundular. Hasat mevsiminin bereketli olmasını dileyen Ünlü mahsullerin toplanmasına yardım etti.