Kadın üreticilerden olan Zeliha Gürocak bu proje ile Kahramanmaraş'ın Suçatı mahallesinde bulunan kendine ait 30 dekar çilek bahçesini faaliyete geçirmeye hazırlanıyor.

“Genç Çiftçi Hibe Projesi" ile ilgili açıklamada bulunan Gürocak, “Bu projenin genç çiftçiler için çok önemli olduğunu, üretimde daha da ileri gidebileceklerini ve aldığı krediden çok güzel bir çilek bahçesi kurduğunu , bu projeden faydalandığından dolayı çok mutlu olduğunu ve başarılı olacağını dile getiren Gürocak, son olarak ta Tarım Bakanlığına şükranlarını sundu.

Kahramanmaraş'ta bu proje kapsamında toplam 192 genç çiftçiye destek verilecek olup bunların 135 adedi büyük ve küçükbaş hayvancılık, 57 adedi ise bitkisel üretim konularında destek verilecektir.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İhsan Emiralioğlu genç çiftçilere verilen bu hibe destekleri ile bitkisel ve hayvansal üretimde artışa geçeceklerini söyleyerek, toplam 192 projenin İl Müdürlüğü teknik elemanları tarafından mutat aralıklar ile kontrollerinin yapılacağını ve çiftçilerimize her türlü teknik destek verileceğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde ise Türkiye genelinde 11 bin 77'si bayan ve 3 bin 893'ü erkek olmak üzere 14 bin 970 genç çiftçimiz, hibe almaya hak kazandılar.

Bu 14 bin 970 projenin 10 bin 500 adedi büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, 2 bin 30 adedi arıcılık, 525 adedi kanatlı ve ipek böcekçiliği, 1.915 adedi de meyvecilik, seracılık, mantarcılık ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konularında gerçekleşti.