Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi Helete Mahallesi bayan çiftçilerinden Birgül SAYGAZ almış olduğu 30 bin lira hibe desteği ile yumurta tavukçuluğu yapmaya başladı. İlk ürünlerini almanın mutluluğunu yaşayan SAYGAZ, "Eskiden başkalarının işlerini yapmaya giderdik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından aldığımız bu destekle kendi işimizi yapmaya başladık.

Ailemin geçimine katkı sağladığım için çok mutluyum, ilerleyen günlerde tavuk çiftliğimi büyüterek, bölge halkına hitap etmek istiyorum. Ayrıca bu işletmem ile bayan çiftçilerin neler yapabileceğini insanlara göstermek istedim" diye konuştu.

İşletmeyi ziyaret eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, "Genç çiftçilerimize verilen hibe destekleri ile Kahramanmaraş'ta üretime katkı sağlamanın huzurunu yaşıyoruz, bu işletmemizde de genç çiftçilerimizin göstermiş oldukları çalışma azmi bizleri mutlu ediyor." dedi. Verilen bu desteklerin tarım ve hayvancılıkta sürdürülebilirlik açısından son derece önemli olduğunu belirten EMİRALİOĞLU, üreticilere bol kazançlı üretim dileklerinde bulundu.