Vuslat Gazetesi'nin haberine göre,üÜreticiler kayısıdaki sorunlar nedeniyle yıllardır emek verdikleri ağaçlarını kökten keserken, gerek TMO'nun gerekse Tarım Bakanlığı'nın sorunlara çözüm bulacak bir çalışma içerisine girmemesi ve fındığa sınırsız destek vermesi Malatyalı üreticileri kızdırdı.

FINDIKTA KESENİN AĞZI AÇILDI

Kayısı denilince bir anda susan hükümet yetkilileri, fındıkta kesenin ağzını açtı. Fındıkların hepsini alma kararı alan Tarım Bakanlığı, kayısı ile ilgiliyse hiçbir çalışma yapmadı ve Malatya kamuoyunu aydınlatacak, bilgilendirecek bir çalışmanın içerisine de girmedi. Fındık ile ilgili alınan bu karar binlerce kayısı üreticisinin de tepkisine neden oldu.

Dünya kayısı başkenti Malatya'da, üreticiler kayısıdaki sorunlar nedeniyle, yıllardır emek verdikleri ağaçlarını kökten keserken, gerek Toprak Mahsulleri Ofisi'nin gerekse Tarım Bakanlığının sorunlara çözüm bulacak bir çalışma içerisine girmemesi ve fındığa sınırsız destek vermesi Malatyalı üreticileri kızdırdı. Üreticiler fındığa verilen bu destek sonrasında kayısı sorunlarının çözümü noktasında en azından üreticiyi rahatlatacak bir çalışmanın yapılmasını bekliyor.

TARIMDAN HABER