Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Merkezefendi ilçesinde açılan Fidan Üretim Kursu'nda başarılı olan kursiyerlere, sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, kadınların olmadığı bir işin başarılı olmayacağını ifade etti; "Bu sıcak günde anlamlı bir tören için burada toplandık. Çoğunluğunu hanımefendilerin oluşturduğu bu kursları başarı ile bitirdiniz. Bu kurslar sizin isteğinizle olması da ayrıca bir güzellik. Bundan sonra da bizden hangi kursun açılmasını isterseniz, açma imkânına sahibiz. Kaymakamlık olarak her zaman yanınızdayız" diye konuştu. .

Tarım İl Müdür V. Nejdet Demir ise kurslar hakkında bilgi verdi; "İlimiz Merkezefendi İlçesi Altındere, Yeşilyayla, Karahasanlı Mahallelerinde 'Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Projesi' kapsamında, Merkezefendi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz, Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü işbirliği ile Altındere, Yeşilyayla ve Karahasanlı Mahallelerimizde Fidan Üretimi Kursu düzenlenmiştir. Her biri 96 saat süreli olan düzenlenmiş olan söz konusu Fidan Üretimi Kurslarında kursiyerlere başta fidan üretim yerinin seçimi, toprak hazırlığı, çöğür yetiştiriciliği, aşılama, budama, hastalık ve zararlılarla mücadele olmak üzere bütün Fidan Üretim Teknikleri konusunda İlçe Müdürlüğümüzce teorik ve uygulamalı bilgiler verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Demir, “Sözkonusu 3 kursumuza, 77 kadın ve 22 erkek olmak üzere toplam 99 kursiyer katılmış olup, kursların sonunda düzenlenen sınavlarda kursiyerlerin tamamı başarılı olarak Kurs Bitirme Belgesi almaya hak kazanmıştır" dedi.