FETÖ tartı itibarsızlaştırma ile karşı karşıya kaldığını bildiren Cingöz, Tarımdan Haber'e yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “TZOB adına açıklama yapan TZOB basın danışmanı Metin Türkyılmaz hamiliğinde bazı oda başkanları, oda ve birlik çalışanları şahsımın, ziraat odalarından para istediğimi verilmeyince de bu tür haberler yaptığım ithamında bulunarak, alçakça itibarsızlaştırma yoluna gitmişlerdir. Alçak terör örgütü FETÖ'nün tarzı olan bu uygulamaya elbette ki bu gün yayınlanacak Tarım Masası programında cevap vereceğim"

Cingöz, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

Kanal 42 ekranlarında yayınlanan Tarım Masası programı olarak, çiftçilerimizin alın terinden alınan paylarla hayatını devam ettiren ziraat odalarında, seçilmiş insanların yapmış oldukları keyfi harcama ve sorumsuz uygulamaları ekranlara getirerek, kuruluş amaçları olan çiftçiye hizmet noktasına dönmelerini istedik.

Bu eleştirilerden ders alarak, eksikliklerin giderilmesi, bu tür usulsüz uygulamaları yapanların tespiti , sorumluların daha iyi hizmet etmelerini sağlamak yerine, Tarım Masası programının yapımcısı ve sunucusu olarak şahsıma ağır ithamda bulunulmuştur.

TZOB adına açıklama yapan TZOB basın danışmanı Metin Türkyılmaz hamiliğinde bazı oda başkanları, oda ve birlik çalışanları şahsımın, ziraat odalarından para istediğimi verilmeyince de bu tür haberler yaptığım ithamında bulunarak, alçakça itibarsızlaştırma yoluna gitmişlerdir. Alçak terör örgütü FETÖ'nün tarzı olan bu uygulamaya elbette ki bu gün yayınlanacak Tarım Masası programında cevap vereceğim.

Bugün saat 20.45' de canlı olarak yayınlanacak Tarım Masasında, çok önemli açıklamalar ve sorular yer alacak. Cefakar çiftçilerimizin ve köylülerimiz şahsında tüm vatandaşlarımızın programımızı takip etmelerini özellikle rica ediyorum"