Mardin Söz'ün haberine göre, Mardin, Artuklu Ziraat Odası Başkanı Malik Özkan 18 mart tarihi itibari ile kesilen elektriklerin ova kesiminde yerleşim birimlerine verilmediğini söyledi.

Ziraat odası Başkan yaptığı yazılı açıklamasında, “DEDAŞIN yaptığı bu zulmü artık sadece Mardin halkı değil, tüm Türkiye bilmektedir. Devletimiz vatandaşımıza tekrar köylerine dönmesi için bir çok hibe projesi ve hibe desteği veriyor. Ama DEDAŞ ise artık insanların köyden şehre göç etmesini zorluyor. Köyde elektrik yoksa insanlar tarlalarını, hayvanlarını, insan olarak doğal ihtiyaçlarını karşılayamadıktan sonra köyde niye kalsın ki? Nasıl ki insanlar savaşın bulunduğu ortamlardan kaçıyorsa ,çiftçilerimizde DEDAŞ´IN yaptığı bu zulmün karşısında köylerini mallarını terk edeceklerdir. DEDAŞ hemen elektriği bırakmalı, bu zulme son vermelidir" dedi.

Mardin Milletvekillerinin ve AK Parti İl Başkanının, bölgede yaşanan elektrik sorunun çözülmesinde büyük bir mücadele gösterdiklerine vurgu yapan Özakan “Bu çabalarından dolayı kendilerine teşekkür ederim. Ama sonucuna odaklandığımız zaman hala bölge halkı DEDAŞ´IN yaptığı zulüm altındadır.

DEDAŞ ,"çiftçi iyi niyet göstermeli ki faturasını borcunu ödesin ki ,bizde elektriği serbest bırakalım diyor" Eyy DEDAŞ borcunu ödeyenlerin elektriğini sen niye kesiyorsun? Borcu olmayanlara sen prim desteğine niye bloke koyuyorsun? Bu zulüm değil de nedir peki?

Çiftçimiz artık zalim olan şirket DEDAŞ´a asla güvenmemektedir. Çünkü DEDAŞ şuana kadar hiç sözünü tutmamıştır. Yıllardır DEDAŞ´ın hep söylediğini çiftçiler olarak iyi niyetimizi gösterdik. Ama zalime karşı ne kadar iyi niyetli olursanız o kadar üstünüze gelir nasıl ki, Kerbela da yezidin, Hz. Hüseyin´e yaptığı zulüm gibi….

Enerji Bakanlığı, DEDAŞ ile çiftçi arasında arabulucu olmalı, DEDAŞ´ın yaptığı bu zulüm, hayali faturaları ,uyguladığı yüksek faizler, kayıp kaçak bedelleri, yaptığı yalan yatırımları denetlemelidir. Yada bakanlık bu şirketi derhal kamulaştırmalıdır.

Çiftçi olarak yıllardır DEDAŞ´a hep iyi niyetli olduk, hep DEDAŞ´ın dediğini yaptık, öncelikli olarak belirtiğimiz hususları yerine getirsin ki, DEDAŞ´a karşı iyi niyetimizi gösterelim.

DEDAŞ elektriği hemen serbest bırakmalıdır, kestiği hayali faturaların hepsini silmelidir, Prim desteğine uyguladığı blokeleri hemen kaldırmalıdır. Çiftçiye dekar bazlı elektrik verilmelidir. Bölgedeki enerji hatları hala 1980 yılından kalma hatlardır. Bu hatlar bir an önce değişmesi ve bölgeye yatırım yapmalıdır. Fatura kesim tarihi belli olmadır. Kendi kafasına göre istediği zaman fatura kesmemelidir." şeklinde konuştu.

TARIMDANHABER