Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"2017 yılında Tarsim kapsamının genişleyeceği ve yeni uygulamaların hayata geçirileceği belirtilmektedir. İlk defa pilot olarak belirlenen 81 İlin 81 İlçesinde buğdayda kuraklık verim sigortası uygulaması da bu yeni uygulamalar arasında yer almaktadır.

Kahramanmaraş İli Elbistan ilçesi, Buğdayda Kuraklık Verim Sigortası kapsamında pilot bölge olarak belirlenmiştir. 19 Aralık Pazartesi Günü Saat 13.30 ' da Elbistan Ziraat Odasında Tarsim yetkilileri tarafından 2017 yılı yeni uygulamalar ve özellikle Buğdayda Kuraklık verim Sigortası ile ilgili bilgilendirme Toplantısı yapılacaktır"

Elbistan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan ÖZCAN: "Elbistan çiftçisinin en büyük sorunlarından biri olan buğdayda kuraklık 2017 yılı Tarsim Kapsamına alınacaktır. Pilot bölge olarak belirlenen Elbistan ilçemizde Buğdayda Kuraklık verim sigortası ve Yeni uygulamaların anlatılacağı toplantıya çiftçilerimizin katılımını bekliyoruz" dedi.